
Den här höstolen stod i föräldrarnas förråd, oanvänd. Den var befintlig alltså. Det är ju skillnad på det och på att dra på sig nya gamla möbler som behöver tillsnyggning. Sånt intresserar mig inte. Det är det jag menar med att inte börja med möbelrenovering. Men när man redan har möbeln är det skillnad. För det andra är det en släkting (farbror den yngre) som har gjort den. För det tredje är en stol ett "lagom" arbete. Och, en höstol är både fin och praktisk.


Verktyg som användes: Elhyvel för att jämna ut lockets främre kant. En bit var borta i hörnet. Det fanns gott om marginal att ta av, som tur var. Två slipmaskiner, ett antal ark sandpapper, två träklossar, en kniv, en borste, en pensel och så slutligen en skruvmejsel för att skruva fast gångjärnen.
Nu är den helt klar och fylld. Inte med hö men väl med mössor, vantar och yllesockor. Vintern närmar sig. (En påminnelse bara, till er som inte bor i Kiruna.)
Alltså, när man sysslar med sånt här blir man dammig. Inte lite dammig. Särskilt när arbetsklädseln är bikini. Bastu badar man inte bara för att det är skönt. Hur GÖR ni som inte badar bastu? Det var helt nödvändigt för mig att ta bastubad för att bli av med dammet.
6 kommentarer:
Vilket fint jobb du gjort! Praktiskt att ha mössor och vantar i den och samtidigt få en sittplats när man ska sko på sig. Om man har så stor hall att man rymmer en stol där vill säga...
Hösten är här, på måndag börjar terminen.
Fint jobb, håller med föregående talare. Angående bastu, jag saknar den i mitt liv.
Hej på er! Tack! Ja det är precis det jag tänkte på. Den är jättepraktisk.
Såna här gånger skulle det kännas torrt att behöva ställa sig i en dusch. Jag är mycket tacksam för bastun. Men dusch är ju helt klart väldigt mycket bättre än ingenting.
"Hur GÖR ni som inte badar bastu?"
Det där förstod jag inte! Finns det folk som INTE badar bastu????
:-)
Ja, hör och häpna, jag har hört talas om folk som inte badar bastu. Man tror knappt det är sant! Kära nån hur går det till.
Tack for intiresny Blog
Skicka en kommentar