söndag, november 05, 2006

Förnuftigt?

Ja, då är det dags igen att läsa en hög Happisblad. Roligare tidning än Happisbladet kan inte finnas. Jag hittar direkt "Fria ord" från 31 oktober med rubriken "Ekfors kraft - en säker elleverantör" signerat "en grupp förnuftiga småföretagare". Haha, säkert.

"Ekfors kraft är en säker och pålitlig elleverantör. Företaget håller hög kvalitet. Vi har säkra leveranser med få avbrott." Jag säger inget annat än att det räcker med att bo utanför Övertorneå ett litet tag för att få perspektiv på det där.

Hur kan man vara så töntig att man försvarar Ekfors vansinniga priser. Eller är det Styrman själv som författat insändaren och kallat sig "förnuftig småföretagare"? Det skulle inte vara omöjligt.

"De förnuftiga företagarna" avslutar med: "Ni som har makten, ta ert förnuft till fånga och lägg ner stridsyxan. Det gäller vår överlevnad."
Snälla nån, problemet är ju att det är Styrman som har makten. Att det gäller vår överlevnad har de förnuftiga helt rätt i. Det enda som gäller är nolltolerans mot ett beteende som Styrmans.

Att använda ett ord som förnuftig i signaturen tyder på motsatsen.

2 kommentarer:

Knapsu sa...

Ja man undrar ju om det inte är Styrman själv som skrivit insändaren. Eljest är det väl någon som befinner sig i någon beroendeställning under Ekfors.

Mia sa...

Ja måste ju vara nåt sånt. Verkar troligt. Misstänkt likt Styrmans resonemang och vokabulär tyckte jag. Fast en lightversion.