fredag, oktober 27, 2006

Jag kanske borde hålla käft!

Jag tittade på det där reportaget från fyrans nyheter om mörkret igen. Jag har inte tänkt på "Vi har ett långtgående åsiktsförtryck där man måste anpassa sig till rådande åsikter, annars blir man förföljd." Jag behöver inte ange källa. Ni vet.

TV4: "I Övertorneå finns många åsikter om elstriden. Få vill säga nånting alls framför kameran." Och så visade de en reporter som försökte hitta någon som ville prata. Och reportern hittade en dam som ville gömma sig bakom en blå lurvmössa när hon pratade. Va? Har historien blivit så här pass sanslös? De kanske bara förväxlade ovilja att prata med olinslushet. Det är ju ändå ganska vanligt att inte vilja synas framför en kamera vad det än gäller.

Hypotes: Han har sagt att han ska höja nätavgiften med 33 % av en redan väldigt hög nätavgift, och, som damen i blått sa, är man kritisk kanske det blir mera.

Det värsta är att det inte är otroligt! Så sanslöst är det. En enda enskild människa har en så stor makt över folket. Är man mycket kritisk får man väl sitt namn uppsatt på någon skylt tillsammans med en sosseros och ett hakkors. Det här är så galet så jag måste skratta. Sånt här ska ju inte hända. Man kan ju bli ultrasocialist för mindre. Vet kapitalisten Styrman det? Vet han om att han föder socialister? Det finns ju en anledning till att alla dessa myndigheter som han riktar sin "frispråkighet" till finns. Anledningen är han.

Och ursäkta att jag råkade skriva Energimarknadsinspektionen. Det heter ju Energimarknadsinkvisitionen.

Hoppas Markus vinner det där Idol och gör Övertorneå känt för något annat än mörkret. Varje gång, under hela hösten, jag har träffat någon jag inte känner och de har frågat varifrån jag kommer har jag fått höra: "Jaa, det är ju där det är mörkt".

11 kommentarer:

Conny sa...

Klockren blogg :-)

Mia sa...

Hahahaha:)
Tack!

Jimmy sa...

Mycket bra skrivet, och tänkvärt..oavsett vilken politisk tillhörighet man har.
Den där "galet"-känslan har man som haft ett tag.

Mia sa...

Hela den här historien är ju tänkvärd. Oavsett partitillhörighet ja. Som Adam Smith sa på 1700-talet: Statens uppgift är att skydda marknadsekonomin från kapitalisterna själva. Som sant som det var sagt.

Jimmy sa...

Här ser man vilken makt han själv vill ha...jag tror på det där ryktet om att man inte får vara med i facket om du jobbar hos honom!

Bra sagt!..det här citatet som du skrev ner.

Jimmy sa...

..och även om det här inte har med facket och göra så..inte direkt åtminstone...så är no det här, det mest lysande exemplet på att facket behövs.

Jag menar..symboliken..en man som håller alla tysta av fruktan.

Mia sa...

Ja visst är det så. Mest lysande exemplet på att kollektiva skyddsnät av alla olika slag behövs!

Jimmy sa...

Well said!..precis rätt!..on the button!...så att säga.

Knapsu sa...

Hmm..Det där citatet var bra, det knycker jag.

Mia sa...

Det är bara att knycka på!:)

Knapsu sa...

Glömde en sak, Har bloggat en del om Styrman. Gräv i arkivet, eller sök. Kan inte länka just nu.