onsdag, oktober 21, 2009

Dumheter i klass med Mrs. Duck

Jag har lyssnat på sverigedemokraterna. Det är så eländigt att man knappt tror det är sant. Nog trodde jag att SD var partiet för de mindre begåvade, men det visar sig vara ännu mer efterblivet än jag trodde.

Nivån på deras diskussioner är otroligt låg. På agendan finns nationalsången, aborter och dödsstraff. Energifrågan berörs, men avslutas innan den ens kommit igång. Deras kunskapsnivåer räcker helt enkelt inte till. "Vindkraften förstör vår natur med en massa torn" hinner någon i alla fall få sagt.

Deras språk är inte heller utvecklat. De vill att kvinnor (svenska) ska skaffa fler barn, men inte "abnormt" många barn. (Hur många barn är abnormt många?) Någon för fram ett förslag om "barnpeng" för att få kvinnor att föda mer. Någon annan kommer med invändningen om att förslaget kan slå fel, det kan ju även gynna invandrarkvinnor, de med abnormt många barn, eller familjer från mellanöstern.

"Vi föder för få barn för att upprätthålla vårt folk"
"Under 2,1 barn per kvinna innebär vår förgörelse"

Att jordens befolkning växer och växer har de totalt missat.

"Det är slappheten i samhället som gjort att det är så lätt att göra abort."
Självklart är det en medelålders karl som tycker att det är för lätt att göra abort.
"Alla former av abort är oacceptabla." "Abort är mord."

Sedan börjar de debattera dödsstraff. Efter långa diskussioner tar de beslutet att de INTE vill ha dödsstraff med i partiprogrammet. Flera i församlingen reser sig upp och hyllar beslutet. Övriga Sverige gjorde det för 100 år sedan.

Det är som om ett gäng barn klätt ut sig i slips och kavaj och leker vuxna. Det är bara det att de faktiskt ÄR vuxna. Ett gäng fullvuxna män (kvinnor syns inte till) som beter sig som småpojkar med mindervärdeskomplex. Och det finns människor röstar på deras parti!?

Jag fattar ingenting.

11 kommentarer:

Anonym sa...

DEt är inte lätt att fatta vad ett gäng muppar svammlar om..
Men det är ännu svårare att fatta att så många håller med om vad de svammlar om..

ps. Tack för en intressant och välskriven blogg om ötå mm.mm.

Tom..

Mia sa...

Tack, det var trevligt få veta.

Jag är fascinerad fortfarande. Jag begriper inte vad sd:arna är så stolta över. En tjej, den enda jag såg till, talade om hur stolt hon var över att hon blev medlem i ett parti som inte har dödsstraff med i sitt program.
De andra partierna har inte ens frågan uppe på dagordningen!!

De tror på något sätt att de för intelligenta diskussioner, i själva verket är det bara barnsligt trams. Det ser ju komiskt ut, men det är ju inte särskilt komiskt att SD riskerar att hamna i riksdagen.

Övriga partier arbetar med att lösa problem och att föra samhället framåt. SD sitter och svammlar, ena stunden på tomgångskörning, andra stunden backar de. Men de tror att de kör framåt!

Nä som sagt, jag fattar inte.

Conny sa...

SD är ett både farligt och fördummande parti (det senare med tanke på det du skriver om dödsstraffet som övriga Sverige avskaffade för långliga tider sedan). SD är lite som barnet som leker med sin pappas gevär. Förr eller senare råkar någon illa ut om man inte lyckas ta geväret från barnet.

Anelaj sa...

Halshuggning avskaffades väl för 100 år sedan i Sverige. Är det inte dags att åter"uppliva" det? Väldigt effektivt straff. Den sista läxan.

Nej, tacka vet jag Tjernobyl och tvångsgraviditet. Det är så vi ska möta framtiden.

Dear lord...

P.s Jag gillar dina grubblerier. :-)

Mia sa...

Farligt ja, för de har uppenbarligen ingen aning om vad de pratar om.


Ja Anelaj, där har vi ju lösningen på alla deras problem:) Enkelt och bra.

Shadow sa...

Efter att ha läst din blogg så kan jag säga att jag delvis håller med dig, men(!), det finns två saker som jag blir lite förvånad över.

1. Du skriver i slutet av bloggen "Det är som om ett gäng barn klätt ut sig i slips och kavaj och leker vuxna." medan du inleder bloggen med "men det visar sig vara ännu mer efterblivet än jag trodde.". I sin helhet visar du upp din omogenhet genom att använda "efterblivet"som slagord(?) eller så visar du bara ditt hat/din avsky mot efterblivna människor(?).

2. Ang dödsstraff skriver du "Övriga Sverige gjorde det för 100 år sedan." vilket är sant, men säg inte att du seriöst tror att hela Sveriges befolkning är emot det? Tyvärr finns det folk som vill ha dödsstraff trotts att de är Sossar, Vänsterpartister, Moderater, Folkpartister osv osv, att säga något annat är att blunda för sanningen.

Egentligen är det tyvärr inte så konstigt att folk röstar på SD, det finns "många" som vill förändra/begränsa antalet flyktingar/invandrare som kommer till Sverige och det enda partiet som öppet och starkt går ut med något i den stilen är SD, hade inte riksdagspartierna varit så passiva i frågan hade nog SD inte nått dessa framgångar.
Nu säger jag inte att något parti ska gå ut o vara lika extrema i frågan utan helt enkelt visa ett mer humant alternativ.

Mia sa...

Vad är det för egenbyggd logik du använder? Blanda inte ihop meningar. Med efterblivet menade jag att de kommer fram till saker som övriga partier och människor gjorde för länge sedan. (I vissa fall 100 år sedan.) Det är ju självklart att det tar tid att bygga upp ett nytt parti, men SD är väl mycket efter i utvecklingen.

Och att de ibland verkar vara vuxenlekande barn, de tycker jag. Men det är en annan sak.

Vad du menar i punkt 2 vet jag inte. Troligen egna antaganden igen. Seriöst så har jag ju just precis sett att det finns många som är för dödsstraff. (Annars skulle de ju inte ha debatterat det.) Men säg vilket annat parti som har den frågan uppe?

Ditt sista stycke: Ja, så är det.

Shadow sa...

Gällande punkt ett så var det något jag reagerade på då ordet "efterblivet" används i negativa sammanhang där man associerar "efterblivet" med något "stört" och har blivit ett slagord, tex två ungar ser något konstigt som de inte är vana vid att se och de använder uttryck som "fan vad efterblivet", "det där är helt cp" osv.

Ungefär som många anser att man inte ska använda ordet neger eftersom det är kränkande trotts att det ordet enbart betyder svart.
Men likt väl vill man se ett mer vårdat språk och föredrar att höra ord som "mörkhyad"(trotts att det är minst lika kategoriserande).

Antar att jag missförstod dit användande av ordet.

Ang punkt två så fick jag uppfattningen om att du pekade ut SDs församling som de enda som debatterar frågan medan alla andra som inte var där är enade i frågan.


Inget annat parti debatterar frågan, vad jag menade med sossar, vänsterpartister mfl var de enskilda individerna som är med i partiet genom medlemskap och inte de som sitter o styr i partiet, även om det antagligen finns nån där också som vill ha det.

Däremot skulle det inte skada att ta upp frågan så man fick se hur de andra partierna ställer sig till den.
Är personligen emot dödsstraff, men skadar aldrig att skapa debatt om det och låta alla vädra sina synpunkter.
Det är ju trotts allt "100 år sedan" man gjorde lagändringen och ingen av dagens politiker var med på den tiden.

Kan vara så att jag totalt missförstod din blogg, ber isf om ursäkt.


Tycker iaf inte att man ska kalla SD och deras anhängare för barnsliga utan ta dem på största allvar.

Ja jag tolkar texten

"Det är som om ett gäng barn klätt ut sig i slips och kavaj och leker vuxna. Det är bara det att de faktiskt ÄR vuxna. Ett gäng fullvuxna män (kvinnor syns inte till) som beter sig som småpojkar med mindervärdeskomplex."

som att du kallar dem för barnsliga(rätta mig om jag har fel).

SD är långt ifrån barnsliga, de är ett parti som kommer att göra allt de kan för att få sin vilja igenom.
Deras åsikter är snedvridna enligt många(inkl mig) men som sagt, de måste tas på allvar innan man kan börja motarbeta dem.

Annars ser folket bara den minst sagt osmakliga häxjakten som bland annat Aftonbladet har sysslat med.
Inget annat parti skulle granskas så djupt, detta trotts att det finns mycket att ifrågasätta hos de etablerade partierna.
Tex KDs syn på homosexuellas lika rättigheter vad gäller vigsel.
Men det är en annan fråga.

Mia sa...

Det har du rätt i, och jag hade kunnat välja ett bättre ord. Tack för påpekandet så jag fick möjligheten att förklara det.

Jo personer som är för, eller åtminstone inte har så mycket emot, dödsstraff finns alldeles säkert inom alla partier. Men jag pratar alltså partiagenda, inte personagenda.

Nej debatt skadar inte. Debattera kan vi ju göra överallt, till exempel här. SD förde sin dödsstraffdebatt på låg nivå. Jag tror nog att övriga partier har kommit längre i frågan (brottsförebyggande i allmänhet alltså).

Jo, jag menar att sverigedemokraterna är barnsliga! Och okunniga, vad det verkar. Deras parti måste man däremot ta på största allvar. Det var därför jag ville skriva det här inlägget. Det kan ju vara på väg in i riksdagen.

I övrigt kan jag inte annat än att hålla med dig. Vi verkar ju vara ganska eniga, du och jag.

Shadow sa...

Kan tänka mig att nivån inte var den högsta, speciellt eftersom man får uppfattningen att Jimmy Åkesson verkar vara en av väldigt få inom SD som kan formulera sig och föra en debatt med någon slags "stil".

Jo jag tror också att övriga partier har nått längre i frågan om brottsförebyggande.

Jepps, vi verkar vara rätt eniga i det hela =)

Mia sa...

Och inte ens JÅ imponerar.

Ja, tack för vädrandet:) Enighet råder.