lördag, juni 06, 2009

EU-valet!

Det är kul med val. Det blir spännande i morgon. (Jag syftar inte bara på franska öppna i tennis.) En massa statistik och annat roligt.

Det är ju en annan sak med EU-val än med våra andra val. I parlamentet finns ingen regering, ingen opposition, partipiskorna viner inte, parlamentarikerna är självständiga och kommer att arbeta för det de själva vill. Att personrösta är alltså viktigare nu än i något annat val. Så lämna inte vallokalen utan kryss!

Därför blir det ju extra roligt att följa debattena. Om ni inte ännu bestämt er kan Ny tekniks utfrågning vara till hjälp.

Jag har valt att rösta på någon som jag tycker är nytänkande, som inte bara tänker på i dag och nu utan några steg framåt, och som har koll! Därför röstar jag inte på Wibe och Junilistan. Bäst före-datumet för tänkandet verkar ha passerat där. Jag kommer heller inte att rösta på någon ung och naiv kristdemokrat. Där har inte bäst efter-datumet ännu nåtts. Det blir inte heller Hökmark, och inte Ulvskog. Nä, valet var ganska enkelt. Ska man välja bland toppnamnen finns bara ett alternativ, bara en stark röst.


PS. Ny teknik har en omröstning där. "Vilken är den viktigaste teknikfrågan i EU-valet?"
Fordonsbränslen 17%
Tillsatser i mat 10%
Elproduktion 22%
Frihet på nätet 39%
Tunga transporter 3%
Nanoteknik 2%
Helt andra frågor 7%

Jag själv röstade för Elproduktion.

4 kommentarer:

Bert sa...

Jag har också bestämt mig. Det blir en kvinna, som får mitt kryss. En som har utmärkt sig det senaste året. Dessutom har hon ett bra namn före sig på listan.

Mia sa...

Låter bra!

Conny sa...

Mm, viktigt att rösta :-) Ingen hemlighet vilket parti (eller block) jag röstar på..är väl vilken person jag ska kryssa i så fall som jag ännu inte bestämt mig för..men jag tror jag vet.

Mia sa...

Ingen hemlighet vem jag röstat på heller:)