söndag, maj 17, 2009

Översitteri

Jag ska återkomma med min slutanalys av ESC 2009 senare. Men säg mig under tiden: Varför ska Sarah Dawn Finer, Magnus Carlsson, L-G Alsenius, Michael Cederberg och Anna Charlotta Gunnarson ha lika mycket att säga till om som resten av hela Sveriges befolkning? Fem personer! Ge mig gärna en välgrundad förklaring.

4 kommentarer:

Tina sa...

Hela svenska folket röstar inte. Tyvärr. Blir snedvridet, plus att svenska folket röstar på annat sätt än branschfolk antar jag. Är väl bra att det finns både och, förr var det bara en jury.

Mia sa...

Hela svenska folket röstar inte, men tillräckligt många för att utgöra ett statistiskt underlag gör det. Fem personer är däremot långt ifrån ett sådant -> Stor risk för missvisande resultat, eller "snedvridet" som du uttryckte det.

Ja, deras sätt att rösta skiljer sig från folkets.

Tina sa...

Och som jag oxå sa, det har ändrats, förr fick ingen "vanlig" svensk rösta. Sp det är ju ett steg i rätt riktning. Kanske vi närmar oss det du önskar med tiden, vem vet.

Mia sa...

Därför att det var praktiskt omöjligt. Det fanns en gång då "vanliga" svenskar röstade via posten. Brev och vykort. Bökigt värre.

Jo det kan du ha rätt i. Vi kanske närmar oss det jag önskar, i takten "två steg fram, ett steg bak".
På ett sätt gillar jag ändå den här idén med expertjury i år. Den är intressant ur vetenskaplig synvinkel. Om vi nu för se vad den gav för resultat!