tisdag, mars 17, 2009

Egocentrism à la Björkman

Då var det slut. Melodifestivalen, SVT:s interna mästerskap i dåliga skämt.

Ur SVT:s egen intervju med Christer Björkman:
- Vad tycker du har varit bäst i år?
ChB: "Det bästa har varit att folk har röstat synnerligen begåvat i år. Folket har röstat riktigt bra."
Ser man på! Folket, som annars idiotförklaras, får beröm av den högre stående herr Björkman. "Folket har röstat intelligent i år." Intelligent? I år? Om tidigare folkomröstningar inte fallit Björkman i smaken ska han bara ta och strunta i det. Han kan, för egen del och inte melodifestivalens, skaffa sig en egen liten blogg där han kan skriva om hur dålig musiksmak "folket" har, och hur intelligent smak han själv har. Men Björkman tar till maktmissbruk. (Känns inte det en aning bekant? Jo, från en annan -man, en från Övertorneå men för tillfället ej där.)

- Hela den här affären när du nästan blev stämd. Hur var det?
ChB: "Vi hade gjort ett väldigt aktivt val i år att inte söka den där fixstjärnan, och det gav pressen utrymme att gnälla på oss i produktionen i stället."
Ska det vara en bortförklaring det här?

- Och programledaren?
ChB: "Hon är så rolig. Jag älskar henne. Hon är fantastisk. En värdig programledare för melodifestivalen."
Melodifestivalen - av Christer Björkman, för Christer Björkman. Det är alltså på den nivån värdigheten ska ligga. Lite väl låg nivå, kan jag tycka. Men det är väl Björkman som har den intelligentaste humorn också.


Jag har sagt det förr, men det tål att sägas igen. Det är riktigt sjukt av SVT att låta jurygrupperna vara kvar. Medlemmarna är alldeles för få för att utgöra statistisk underlag. Och vilket syfte Björkman hade med internationella juryn är svårt att förstå. Dess ordförande säger att de var där för att ge råd till de röstande svenskarna. Behövs det? Det enda råd någon kan ge är att rösta på den låt man tycker är bäst. Hur som helst så hade den juryn endast en effekt; att telefonröstarfolket faktiskt fick mer makt. (12 x 12 för ettan, 12 x 10 för tvåan, differens: 24. Jämfört med 11 x 12 - 11 x 10 = 22 som det skulle ha varit utan int.juryn.)

2 kommentarer:

Conny sa...

Petra är allt sexig ;-)

Mia sa...

Okej:)