tisdag, februari 17, 2009

En bra idé

I går på hockeyn var vi 4 905 personer i publiken. Det är 67 personer färre än det bodde i hela Övertorneå kommun vid årsskiftet 08-09. Visst skulle det vara en bra grund för en gissningstävling? "Är dagens publiksiffra större eller mindre än Övertorneå kommuns invånartal?" Perfekt. Den frågan kan man köra vid varje hemmamatch hela säsongen. De som fått flest rätt vid säsongens slut vinner något fint pris.


4 972 personer alltså. Övertorneå kommun är till ytan lika stor som Umeå kommun, men i Umeå bor 112 728 personer. Folk vet alltså inte vilket utomordentligt bra ställe Övertorneå är att bo i! Man kan ju inte begära att Övertorneås ungdomar ska stanna kvar. Nej nej, de ska ut och erövra världen, eller åtminstone Sverige. Det är bara bra. Men inflyttningen? Den kan man begära mer av. Mycket mer. Kom igen nu! Flytta till Övertorneå! Tänk på saken i alla fall. Det är ett suveränt ställe.

5 kommentarer:

Tina sa...

Bor du där? Trodde du var lulebo ;)

Mia sa...

Jag är lulebo ja.

Tina sa...

Undrar ju då givetvis varför DU ej bor där? Hör ofta att Ötå är så bra men ni flyttar väldigt ofta till Luleå. Förstår att det är pga jobb och skola kanske men det är ju just där "felet" ligger. Folk drar, av nån orsak.
Vad görs åt problemet på lokal nivå?
Och nåt annat jag tänkt på; vad har Ötå som är så unikt, egentligen? Är själv från en liten bygd men jag förespråkar inte alls att flytta tillbaka. Jag trivs i min medelstora kuststad. Men älskar att besöka dessa små samhällen under kortare perioder men skulle aldrig vilja bosätta mig där. Finns ingen framtidstro alls, man ser det, känner det och det är synd tyvärr. Ötå har så mycket mer att erbjuda än som utnyttjas.

Mia sa...

Det är inget "fel" i att människor rör på sig, och flyttar. Jag skrev det i inlägget också om du läste det. Mitt fokus i inlägget var på inflyttningen, inte utflyttningen.

De flesta flyttar av någon orsak ja. Inte många flyttar för flyttandets skull. (Även om det finns såna också.)

Jag vet inte vad som görs på lokal nivå. Jag gör det jag kan.

Alla platser har något unikt.

Jag trivs också i min kuststad.

Det du skrev i din allra sista mening håller jag helt med om! "Ötå har så mycket mer att erbjuda än som utnyttjas." Exakt vad jag menade.

Tina sa...

Klart jag läste inlägget ;) Just därför jag kommenterade det.