tisdag, juni 10, 2008

En riktigt bra grej

Den här boken är ett måste. En typisk bra att ha-grej för alla Övertorneåska hushåll.
Den finns på biblioteket och turistinformationen för endast 25 kronor. 52 sidor om 27 besöksmål i kommunen. Intressant text, bra fotografier och kartor. Den är jättebra!
"För dig som vill veta mer om naturen i allmänhet och i synnerhet om naturen i Övertorneå" Idé, text och foto: Rolf Lahti.

De här små röda husen som man ser lite här och där i kommunen är inte några behållare för hundbajspåsar. De finns uppsatta vid varje besöksmål från boken. Siffran på huset anger siffran i boken. (16 är Särkijärvi)

Den här tallen som ser ut som en gaffel finns vid litet rött hus nummer 10. (10 är Kattilakoski) Bild från den 8 juni 2008.

2 kommentarer:

Bert sa...

Det är bra att det satsas på information. Och helst skulle den där typen spridas till varenda hushåll i din kommun.

För hur många tror du kan rekommendera "vad som finns att se", när en turist frågar. Hemmablindhet är en vanlig åkomma. Jag lider ofta av den själv.

Mia sa...

Mer lättillgängligt borde sånt här definitivt vara. Finnas på ICA och Konsum. För hur många hittar till turistinformationen?

Den är jättebra den här guiden. Finns så mycket kul i den. En naturguide som sagt. Skulle vara kul med kulturguider också.

(Apropå spridas till vartenda hushåll så gillar jag Luleås "Sommarmagasinet 2008". Bra grej som jag haft användning för.)