tisdag, september 25, 2007

Kvällstidningarnas hockeyguider

Luleå har spelat sin första match, och jag läser kvällstidningarnas hockeybilagor. Deras "superguider". Jag försökte ha en tävling mellan dem för att utse bästa bilaga. Det gick inte. De är för olika. Det går inte att jämföra dem. Den ena ersätter inte den andra.

Framsidan:
Sportbladet i blått med Weinhandl.
Expressen i rött med Svartvadet.
Den grenen går till Sportbladet. Det är en praktisk sak. Röd färg släpper. Använd inte röd färg någonstans i omslagen! Jag har somnat nog många gånger med röda fingertoppar.

Sportbladet startar med krönika av Anrell. Expressen med krönika av Nyström. Lika ointressanta båda två. Anrell är positivare till Luleå än Nyström, men det har ingen betydelse. Det är ändå bara spekulationer. Vem som helst kan göra en sådan.

Sportbladet har fler sidor än Expressen. Innan guiden kommer igång på riktigt har Sportbladet 6 sidor Weinhandl, några sidor Chicken Swedes, 5 sidor ekonomi och 5 sidor dokument Modo. Expressen har 3 sidor Renberg och 3 sidor Ward, Jämtin och Ledin som de jämför med bröderna Hanson.

Sen kommer Elitserieguidningen:
Sportbladet: 4-5 sidor per lag (2 till laget som helhet, 2-3 till enskilda spelare)
Expressen: 4 sidor per lag (alla 4 sidor till laget, varav en sida är en lagbild)

Expressen satsar på Laget. Sportbladet på Individen.

Sportbladet saknar lagbilder, men har flaggor för utlänningarna. Det är kul. Det kan de få plus för. Förutom flaggor har Sportbladet satt plus på enskilda spelare. Det är inte lika intressant.

Allsvenskan och NHL:
Expressen: 18 sidor Allsvenskan, 6 sidor NHL (inkl. reklamfält)
Sportbladet: 1 sida Allsvenskan, 36 sidor NHL

Det går alltså inte att kora en segrare. Men jag har bläddrat mest i Expressens. Vilket beror på lagbilderna och Allsvenskan. (Men mest på att bilderna på spelarna är större)

2 kommentarer:

Jimmy sa...

Svartvadet och Sportbladet, det rimmar ju ja..:-)

Mia sa...

Hahaha, kul :)