torsdag, september 20, 2007

Kuivakangas

För det första får jag be Förmiddag från länet-lyssnarna om ursäkt för att jag inte lade in de här bilderna innan programmet sändes. Jag har ju visat flera kuivabilder redan, men aldrig de här.

I förmiddags var alltså Kuivakangas i direktsändning, 09.30 - 13.00. Varje torsdag sänder ju P4 Norrbotten från en by någonstans i länet. I dag var det från min by. Ni vet ju att jag är uppvuxen i centralorten, men Kuivakangas är min by.

Det blev ett jättebra program. Ska lyssna på det igen. Massor med sköna kuivabor. Älgköttsoppa, som moster varit med och ordnat. Historia med guidning i byn. Men mest handlade det faktiskt om sport. Hockey, fotboll, basket, kanotslalom, och så fick pappa prata om skyttet. Kuivakangas är en fantastiskt bra sportby. Många frukter räknades upp. Tre av spelarna i Luleå hockey, bland många andra äpplen, päron, apelsiner... ur Kuivakangas träd.

Överst: Folkets hus. Nedan: Nedre Kuivakangas med sjön Kuivajärvi i förgrunden, huvudgatan i Nedre Kuiva, Kuivaplayan, Kuivaplayan med Aavasaksa i bakgrunden, traditionella höhässjor, och nederst en bild på mosters blommor.


5 kommentarer:

Conny sa...

Fina bilder..Tornedalens Höga Kusten, det är vad ni har..eller ja, åtminstone lite påminnande.

Mia sa...

Höga kusten har inte en chans!

Jimmy sa...

Verkligt fina bilder..!
Speciellt den här med vägen där i byn, tyckte jag...i den här samlingen.

Mia sa...

Kul att ni gillar dem!
Följer man den vägen en liten bit till så har man folkets hus till vänster. (och folkets hus är ju på översta bilden, som ni säkert gissat)

Jimmy sa...

Aha okelidokeli:-)