torsdag, juli 26, 2007

Rundresa

I dag har jag varit i Rantajärvi, Mettäjärvi, Aapua, Olkamangi, Kulmungi, Pyhäjärvi, Penttäjä, Ylinenjärvi, Kärsiäisjärvi, Siekasjärvi, Kannusjärvi, Ruokojärvi, Pirttijärvi, Mukkajärvi, Kuurajärvi, Jänkisjärvi och Kuusijärvi. Och några fler byar. Jag har sett mig omkring i den nordvästliga delen av kommunen.

Vi har verkligen många söta små byar i vår kommun. Okej, Rantajärvi och Aapua är inte så små, men söta ändå. Vägkvaliteten vill jag helst inte säga något om. Vägarna är körbara. Det är en bana i alla fall. Vägarna är inte till för att man ska köra fort på dem, de är till för sightseeing. De sistnämnda byarna, längs Korpilombolovägen, kanske inte är så upplyftande, det är några hus längs vägen bara, men Rantajärvi, Mettäjärvi, Aapua och Kannusjärvi är vackra ställen. Sjö i mitten och sluttningar. Till och med Kulmungi är ett vackert litet ställe, byggd runt en söt liten sjö. Jag tror att jag har nämnt en gång att jag bokstavligen trodde att Kulmungi var världens ände när jag var liten. Och Penttäjä, vilket vackert berg där på andra sidan sjön!


Det är så kul att fotografera skyltar.

Aapua! Ren energi.

I Aapua finns också skidor, bingo och bastu.En koja finns där också. Såg jättemysigt ut inuti den. Där skulle jag lätt kunna bo, ett tag.

En helt vanlig Aapuanjoki-skylt.

Så att man hittar till Olkamangi, Jarhois, Hevosvaara, Ohtanajärvi, Svanstein och till bingo.

Jag gillar verkligen de här snurrorna.
Välkommen till Olkamangi.


En två tre fyra fem sex sju mäktiga snurror på rad. Ska det vara. Om man klickar på bilden.

En lite rostig skylt, men den fungerar väl fortfarande, som det heter. Kommungränsen vid Olkamangi.

Jepp, i Nätipuka har jag också varit!

4 kommentarer:

Knapsu sa...

Många järvi blir det....och tummen upp för vindkraftverk, man blir alltid glad i sinnet när man ser ett sådant!

Mia sa...

Tummen upp säger jag med!
Man blir alltid glad av att se dem!

Anneli sa...

Hej! va kul att se bilder från sin hemby. Jag är uppvuxen i Nätipuka!

Info: sa...

Blev så glad att du fotat runt i Övertorneå och väntade på en bild från Kuusijärvi. Vad tog dom vägen? Har aldrig haft glädjen att sett Övertorneå eller Kuusijärvi där min släkt bodde på Palo hemman nummer 5. Tack ändå för det jag fick se :-)