fredag, juni 29, 2007

Tre undantag

Det där med klagandet i Gerda Anttis bok, och att "vi" svenskar aldrig är nöjda, det kan jag inte skriva under på. Jag tycker att människor runt omkring mig i allmänhet är nöjda och glada. Och med Övertorneå kan jag inte vara annat än nöjd. Det är ju världens bästa ställe.
Fast jo, det finns ju undantag. Undantag som bekräftar regeln?

Undantag 1: Herr Ockerman. Sammanfattning: Ridiculous!

Det finns en man som äger alla gatlampor. Det är hans lampor. Ingen annans. Han håller krampaktigt fast i sina lampor. Om någon under vintern behöver låna en lampa av Ockerman så kostar det. Mycket. Utom på vår gata. Här lyser gatlamporna fast solen strålar. Ockermans lampor drunknar i ljuset åstadkommet av solen, men lyser gör de ändå.
Galningar finns i alla städer men det är inte i alla städer som galningen får sitta bakom ratten.
Undantag 2: Sugande idioter. Sammanfattning: Annoying!


Vi har haft flera bra år utan dem. Men i år finns de. Massor. Man ligger i sängen och känner sig trött och tycker att det ska bli skönt att sova. Då kommer den. Med ett inande och irriterande ljud. I öronen, i ansiktet så man känner vinddraget från idiotens vingar. Ska man stiga upp och hämta elracketen (som man varit osmart nog att inte ta med till sängen) och bli pigg? Ska man låta den suga så den blir tyst och lugn sen? Eller ska man döda jävlarna med bara händerna? Alla alternativ är lika dåliga. Det kommer ändå en ny idiot cirka 15 sekunder efter att man fått bort den första.


Undantag 3: Äckellarver. Sammanfattning: Disgusting!


Det finns många häggar i Övertorneå. Föräldrarna har haft en hägg, men den är borta sedan säkert 25 år. Det är inte roligt med häggarna. Inte häggarnas fel förstås, det är äckellarvernas. Jag hade kunnat ta många bilder för att visa hur hemskt det är, men jag vill inte ha sånt äckligt i min blogg. Larverna hänger i långa trådar från träden. Häggarna är så stora att de täcker stora delar av gatorna och trottoarerna. Är man oförsiktig och tar vägen under träden (som man normalt borde få göra) i stället för runt träden, riskerar man att få klasar av äckellarver rakt i ansiktet. Det sägs att larverna inte är farliga men det struntar jag i. Det skulle vara mycket trevligare om fler tog bort häggarna från sina tomter.

Inga närbilder på larverna. Bara på långt håll. Det här är utsikten från vår hammock. Man kan inte säga att det är en hägg. Det är ett träd av larver.

8 kommentarer:

Jimmy sa...

Bra liknelse..!..det där med "Ockerman" och ratten.
Det är no på pricken så.

Jimmy sa...

..och det där med myggor känner man igen...
Fast man har sluppit dom under några år...just i sovrummet.
...jäkla tur det..!

Mia sa...

Det är som att de läcker in på nåt sätt. Trots att alla är noga med att inte öppna dörren i onödan så finns de ändå irriterande mycket mygg inomhus. För att inte tala om hur det är utomhus!

Har ni några hemska hägglarver i Pajala då?

Jimmy sa...

Mmm...man försöker ju tänka på det där med och inte ha dörrar som svängdörrar...åtminstone inte på eftermiddagar och kvällar.

Hägglarver vet jag faktiskt inte om jag ens har sett....det måste jag ha gjort...men det är inte nånting som jag har tänkt på.

Mia sa...

Vad skönt. I Ötå finns dom i överflöd (minst sagt). Finns i Luleå också, men inte alls lika mycket.

Jimmy sa...

Tja jo..du har säkert rätt.
Fast man får väl ta det...i och med att naturen är finare i Övertorneå än i Luleå..:-)

Mia sa...

Jo det är sant, det är den ju:)
Men finns ingen anledning att ta det. Naturen kan bli ännu finare. Om stackars häggar tas bort!

Jimmy sa...

Du kan no ha rätt där.