torsdag, maj 17, 2007

Urfånig diskussion II

Nu när Renberg inte ska spela i Luleå så var väl ändå Skellefteå det bästa alternativet? Eller hur?

Det handlar väl om hans karriär och hans liv, och inte om någon korkad supporters känslor? På vilket sätt sviker han fans som "stöttat honom i vått och torrt" som en viss ordförande sa? Är man ett riktigt fan fortsätter man väl att stötta honom, i "vått och torrt", som ordvalet var.

Jag hade tyckt att det hade varit väldigt tråkigt om han hade valt Frölunda. Jag är glad över att han blir kvar här uppe. Skellefteå är inte alls Luleås största konkurrent. Skellefteå är Luleås bästa vän. Vi behöver ju varandra. Det behövs elitlag här, och derbyn är kul.

Det är bara falska supportrar som kan prata om svek mot klubben, bemötande med burop och nonchalans. En riktig supporter säger inte så på allvar.

Det känns som att jag sitter och skriver självklara saker här?

(Apropå Frölunda så har jag fortfarande inte fått veta varför de kallar sig Indians. Så om någon vet?)

10 kommentarer:

Jimmy sa...

Du skriver bra saker, om det som borde vara självklart...for all.
Övergångar är liksom en del av sporten.
Och ju fler norra Norrlands-lag det finns i Elitserien..det tjänar Norrland på.

Jimmy sa...

Det här med "Indians" kan ju ha lokal förankring, ungefär som "goa gubbar", med en amerikaniserad NHL-touch...spekulerar jag i.

Kan också vara nåt gammalt lag...som hette så...fast på svenska..in the old days.

Tom sa...

Tycker det är löjligt att supportrarna blir upprörda av nåt sånt. Sånt här hör ju till sporten. Jag tror dessutom det kan vara nyttigt att byta klubb ibland precis som det kan vara bra att byta arbetsplats. Det är kanske känsligare där uppe än vad det är här i Malmö.. Det var ingen som gnällde när Jesper Mattsson drog till Färjestad.

Mia sa...

Ja, jag tycker det. Ju fler elitlag det finns i Nordnorrland desto bättre. Det tjänar ju lagen här uppe på.

Ja så kan det ju vara. Jag skulle vilja veta exakt.

Löjligt tycker jag med att det är. "Supportrarna" menar att det hade varit okej om han hade valt Frölunda i stället för SAIK. Jag förstår inte hur de tänker.

Conny sa...

Jo, bättre han håller sig i Norrland än går till Frölunda t.ex.

Mia sa...

Jag tycker att vi borde vara glada över att hockeyspelare kan byta klubbar utan att behöva lämna Norrland. (Viktigt vilken bransch det än gäller)

Knapsu sa...

"På vilket sätt sviker han fans som "stöttat honom i vått och torrt"
Nja, fansen ser ju till LAGET i första hand och när lagkaptenen, efter diverse turer och konstiga mediautspel, går till lokalkonkurrenten så är det väl förståeligt att de använder ord som svikare osv. Dom menar väl på att t.ex Frölunda inte konkurrerar med LHF på samma sätt som SAIK gör.Alltså klubbar som Frölunda, Linköping och Färjestad står i en klass för sig medan Luleå och Skellefteå räknas till småklubbarna som slåss mot varandra för sin existens i serien.

Mia sa...

Det är ju därför, för att SAIK och Luleå är småklubbar, som jag tycker att Luleåfans och SAIK-fans borde stötta varandra.
Luleå och SAIK får ingenting nyttigt ut av inställningen att de ska slåss mot varandra. Fajtas MED varandra MOT storklubbarna är ju inriktningen jag tycker borde vara självklar. Ur min synvinkel som Lulefan.

Knapsu sa...

"Fajtas MED varandra MOT storklubbarna"
Visst, själv hejar jag på både Luleå och Skellefteå och de flesta här uppe vill ju att det går bra för båda lagen. Men realiteten är ju den att de är konkurrenter i den nedre delen av serien som får slåss för sin existens och då är man sig själv närmast.
Sedan är ju hela den här affären med Renberg tydligen en ganska solkig historia som verkar sluta i domstolen.

Mia sa...

Är det verkligen en realitet? Det långsiktiga målet måste ju vara uppåt.