söndag, februari 18, 2007

Vad händer här?

Bygdens son/Idol ska spela. Jag tog en tur med sparken för att kolla läget. Bilden är tagen vid tretiden på eftermiddagen.
Efter en sväng på ICA och lite mer sparkande, var jag tillbaka för att kolla läget en gång till. Då var det folk kan jag säga. Mycket folk. Köerna var långa. Mycket långa.
Att många hade rest en bit för att se Markus märkte jag på minst två sätt. För det första, ungarna som köpte godis på ICA hade dialekter som definitivt inte kunde härledas till någon del av Tornedalen. För det andra, under min sparktur blev jag stoppad av bilister som ville veta var sporthallen låg.
Det är stort det här. Senaste (större) sporthallsspelningen jag kan minnas är när Alla Pugatjova (Eurovision Song Contest 1997) gästade Övertorneå för ett tjugotal år sedan.

Sparkstöttingen. Det här är ett praktiskt och roligt fordon i Övertorneå. Gatorna i Övertorneå är varken sandade eller grusade. Det går alltså alldeles utmärkt att sparka. Avstånden i Övertorneå är perfekta för sparkåkning. Att ta sparken till affären när man ska handla är perfekt. Det kan gå ganska fort med en spark i Övertorneå, höjdskillnadernas by. I fredags kväll kom jag på mig själv med att leta efter handbromsen i nedförsbackarna. Det är ingen cykel det här. Det är bara att släppa på, men det kan gå fort.

5 kommentarer:

Jimmy sa...

Ett trivsamt inlägg och sitta och läsa..och kolla på va..joo kuule.

Mia sa...

Hej Jimmy! Kul att du säger så :)

Jimmy sa...

Jomenvisst...alltid kul att läsa och se om Tornedalen vet du:-)

Mia sa...

Ja det tycker jag med :)

Inga sa...

Yey, spark är det enda rätta :D Men här nere i södern (sundsvall) verkar vintern ha övergett oss, och den lila is som finns översållas med sand :/ Snart flyttar jag också till Tornedalen!