söndag, december 10, 2006

Allt är möjligt

Då har vi snart kommit halvvägs in i mörkret. Övertorneå har klarat sig bättre i mörkret än i ljuset. 101 anmälda stölder och inbrott under perioden 15 augusti till 30 november 2005, mot 50 anmälda stölder och inbrott under samma period 2006. Det går fantastiskt bra för Övertorneå!

Jag fick höra, på insider, att Övertorneå har ett mycket bra kommunalråd! Apropå ingenting annat än Övertorneå. Källan är pålitlig och har stor inblick i Övertorneå kommuns ledning. Det var faktiskt väldigt roligt att höra.
Att han är bra tvivlar jag inte på, men vare sig man vill det eller inte, är man ett ansikte, och röst, utåt för kommunen om man är kommunalråd. Aftonbladet har beskrivit honom som "en bister och fåordig man".

Övertorneå har alltså ett mycket duktigt kommunalråd. Men inställningen? Han sade till exempel att "Det finns saker med den där undersökningen som vi omöjligt kunde vara bättre på." Omöjligt? Jag kan inte förstå den.
Det går som sagt otroligt bra för Övertorneå och Tornedalen just nu. Kattilakoski Gastronomi fick härom veckan utmärkelsen "Årets krog 2006" av tidningen RS (restauranger & storkök) och stiftelsen Sveriges Bästa Bord. "Kattilakoski Gastronomi bevisar att en gourmetkrog med höga ambitioner på landsbygden inte är en omöjlighet. Inte ens i extrem glesbygd." Då är det banne mig inte omöjligt att ha träffplaster för homosexuella i Övertorneå heller! Det vill säga, om man vill.

Då till den som verkligen är mäktig i Övertorneå. Han som sitter på strömbrytaren. Mannen som Styr. Det kan ju tyckas som att vi klarar oss bra i mörkret. Till och med bättre än förut. Och att vi kanske ska ha det så. Frågan kan tyckas vara löst för kommunens del. Men problemet kvarstår ju: Folket är fortfarande i händerna på den galne mannen.
Styrman riskerar ju att bli ett folkhälsoproblem också. Ingen är ju ute och rör på sig, inte ens bovarna.
Men, jag var ute på krogen i fredags, och minsann, nu var det inte mörkret som togs upp när jag sade att jag är från Övertorneå, det var Markus. Framsteg!

Killarna och tjejen bakom Kattilakoski Gastronomi satt i TV4:s Nyhetsmorgon dagen efter de tog emot priset. Man blev otroligt sugen på mat! Steffo var rolig. "Hur är mattraditionerna där uppe? Har det blivit bättre?" Hahaha, vi snackar Tornedalen nu.

Inga kommentarer: