onsdag, december 20, 2006

Advent och lucia 1987

Det var inga problem med att hitta rätt julstämning när jag gick på mellanstadiet. För det första fanns det något som hette SNÖ på den tiden. Och så hjälpte skolan till med att servera julen på silverfat.

30 november 1987 (måndag) Skyltsöndagen
I går var det skyltsöndag. Jag gick till Lena vid halv tolv. Vi skulle på tomtetrampen. Först gick vi till en affär och räknade tomtar. När vi skulle gå därifrån sa han som jobbade där att vi hade glömt något. Vi visste inte vad det var. Han sa att vi måste gissa tomtens namn innan vi går. Det gjorde vi, men jag och Lena hade inte tid att stå där så vi skrev att den hette Nisse. När vi hade gått hela tomtetrampen hade vi räknat ihop 75 stycken tomtar. Sen gick vi in på Vegas affär och var där i flera timmar.

Vart hade man så bråttom när man var elva år? Hinna räkna tomtar först av alla?

4 december 1987 (fredag) Advent i kyrkan
I dag har låg- och mellanstadiet varit i kyrkan. Vi började med att sjunga "Bereden väg för Herran". Sen gick lågstadiet fram och sjöng två sånger. Sen sjöng vi allihopa "Hosianna, Davids son". Efter det gick några från mellanstadiet fram. Några spelade blockflöjt och vi andra sjöng flera sånger. Sexorna tände ljus och läste en vers. Sen gick vi och satte oss och avslutade med "När vintermörkret kring oss står".

14 december 1987 (måndag) Lucia
I går var det Luciadagen. Jag steg upp klockan sju och tittade på Luciamorgon på TV. På kvällen gick jag och Lena och mamma på auktion. Det fanns lucior där också. Jag och Lena åt godis hela tiden för det hade vi tagit med oss. Mamma ropade in två ljus och ett paket bröd och en påse knäck. Jag och Lena åt upp allt knäck. Mamma och Lena och jag gick hem klockan nio.
I dag var det lucia i skolan. Det var i skrivsalen. Det var en lucia och massor av tärnor. De läste dikter och sjöng många sånger. Det var ett långt luciatåg, men i år var det inga stjärngossar. Det är sexorna som varje år lussar för låg- och mellanstadiet. Högstadiet har sin egen.

En gottegris var man också verkar det som.

2 kommentarer:

Faster Vega sa...

Hej på Dig

Mia sa...

Hej hej:) Tack så mycket för kvällen!