onsdag, oktober 18, 2006

Ljusa bilder

Jag tänkte visa några ljusa bilder av Övertorneå. Alla tre bilder är från bästa berget Särkivaara. (Skog, härligt va? Jag tror jag skulle vara där varje dag om jag bodde i Ötå.) Övertorneå är ju annars känt för mörkret. Såg ni Uppdrag granskning i går? Om inte kan ni se någon av repriserna, eller allra enklast; se det på nätet, om ni vill se vilket crazy place Övertorneå är. Uppdrag granskning 17 oktober alltså. Reportaget heter "släckt stad". Det låter som ett skämt, men det är det inte. Vi har en herre som tänder och släcker ljuset för folket som Han vill.
I Luleå kan man följa den här följetongen i Kuriren, NSD och i Nordnytt. Det är underhållande. Varje ny del är lika otrolig som den förra. När jag var i Övertorneå passade jag även på att läsa en hög Haparandablad, med läsarinsändare. Fantastisk roligt att läsa folks reaktioner. Ibland kommer en tidning som heter "Sähköposti/Elposten". Den "utkommer med jämna eller ojämna mellanrum allt efter behov". Även hushållen i Luleå får den. Den tidningen är faktiskt väldigt bra.
I dagens Nordnytt rapporterades det om att kommunen (Ötå) har köpt reflexvästar till varje förskole- och grundskolebarn, samt att byns järnhandel har sålt tjugo gånger fler pannlampor än normalt. (Är det såna här nyheter i landets övriga regionala nyheter också?) I förbifarten sas det att Ötå är landets bästa skolkommun.


Vy över Ötås norra infart där den här skylten stod i somras.

4 kommentarer:

Conny sa...

Fina bilder :-)

malte sa...

Här får du en manuell trackback!

Jimmy sa...

Härligt roligt skrivet..:-)
Fyndigt liksom va..:-)

Mia sa...

Tack tack!