söndag, juli 09, 2006

Ötås norra infart

Senaste bidraget (tror jag) i skyltkriget.

11 kommentarer:

Jimmy sa...

Tyvärr så stämmer det nog..det som stod i..var det NSD?...att turister kan bli skrämda av skyltarna..och undra vad det är för en kommun som har såna skyltar.

Samtidigt som yttrandefriheten måste finnas förstås...ett dilemma, vem tjänar på situationen?..eller rättare sagt, vem förlorar?

Jimmy sa...

...risken finns faktiskt...att hela kommunen får lida för vad en individ har gjort..även om kommunen har satt upp skylten där.

Jag vet inte..men spekulera kan man ju.

Mia sa...

Jag har inte heller någon aning. Spekulera kan man och kul är det:)
Jag är neutral till det där. Hade jag kommit till en kommun jag aldrig hade varit i och sett sånt där så hade jag knappast tagit det på allvar. Hade nog mst skrattat åt det och tyckt att det är löjligt. Det hade inte påverkat min syn på hela kommunen negativt.
Men det är ju fånigt. Och samtidigt typiskt att det händer här.

Jimmy sa...

Tja...jo alla reagerar vi säkerligen på olika sätt, man kan också säga att...varje person som skräms av skyltarna...är en person för mycket..och samtidigt..som sagt, demokratin måste ju finnas...hur respektlöst man än använder skyltar.

Jimmy sa...

...i och för sig, så länge det inte gör så att majoriteten av turister blir skrämda så...huvudsaken..:-)

Mia sa...

Det är sant, varje person som blir skrämd är en för mycekt. Man ska nog tänka så. Varje turist är värdefull och ska tas hand om på bästa sätt.
Men å andra sidan. Byn har fått en sevärdhet till. Om än en bisarr en.

Jimmy sa...

..kan man säga..:-)
Dom kanske ändå kan integreras i det som turister ändå ser som Övertorneå...skyltarna alltså, även om det låter märkligt..:-)

Mia sa...

Jag tror jag förstår vad du menar:) Och jag kan säga samma sak:)

Jimmy sa...

Det kan ju vara nånting positivt...som dom ändå associerar till..:-)...en övergripande helhetsbild..för och nu använda lite fina ord..:-)

Mia sa...

Ja det är ungefär så jag tänker:)

Joel sa...

Det handlar ju iofs inte alls om demokrati att två av de mäktigaste aktörerna i kommunen fritt kan uttrycka sin åsikt. Ingen vanlig människa har möjlighet att göra så medans dessa två tillsammans med företagens reklam kan roffa åt sig allt utrymme, eftersom de har - pengar. pengastyre alltså och inget annat.