tisdag, augusti 15, 2006

Pajala

Det kändes lite fel att missa en dag på playan för att åka till Pajala, men vad gör man inte för research.
Mamma och hennes syskon hade ärvda saker att ta reda på i mormors hemgård i Erkheikki, och jag ville följa med i forskningssyfte. (De hade nog åkt till Pajala för länge sen om det inte var för att jag hade sagt att jag ville med.) Jag har ungefär avsagt mig min del i det där (möbelrenovering har jag inte tänkt börja med), men jag ville se hur huset och gården ser ut.
Vi åkte dit redan förra sommaren för att försöka ta rätt på sakerna (köksredskap, möbler, cyklar med mera) men den gången kom vi inte ens in på gården. "Nej, det går inte, det är tjurar där" var det vi fick höra. Jaaha, tjurar på bete, det hade man ju inte väntat sig. "Det är livsfarligt att gå in bland dom, dom kan vara arga" Okej, det vara bara att försökte en annan gång. Vilket blev i dag. I dag var tjurarna på ett annat ställe i byn. Jag har tagit den här tjurbilden i dag. Det var inte bara tjurar förresten, det var kor också. Ett gäng skotska sötnosar. Man kan bli rädd bara man ser dem. De ställer sig och tittar på en som om de var redo att anfalla. De såg inte ut som de snälla korna jag träffade hos Maria.

Tyvärr berövade jag min släkt på tre fat ur en jättetjusig servis. Jag trampade på ett olämpligt ställe på planka och det resulterade i att tre fat gick i flera bitar. Servisen är lite decimerad nu. Det är synd, för den var jättefin. Blommig. Det känns faktiskt som att jag borde ha stannat hemma på playan.

5 kommentarer:

Jimmy sa...

Aha...det var din mommo som kom från trakten, jag kom som ihåg att du skrev att du hade släkt från Pajala..i nån äldre blogg där på Lunar ja.

Du skrev det på nå matematiskt vis, har jag som för mig...i och för sig..det kanske jag kommer ihåg fel..men det var nåt med släkt iallafall.

Mia sa...

Du kommer ihåg helt rätt:)

Jimmy sa...

Fy f*n, vilket minne jag har ohoho

Conny sa...

Kul att du varit i mina trakter :-)

Mia sa...

Suveränt minne!:)
Visst är det kul.