måndag, augusti 14, 2006

EM 2006 slut

Ryssarna var överlägsna. 12 guld, 12 silver och 10 brons jämfört med tvåan Tysklands 4 guld, 4 silver och 2 brons. Egentligen är det mer rätt att säga att det var ryskorna som var överlägsna. 11 av Rysslands 12 guld togs av kvinnorna i laget, och 28 av totalt 34 medaljer. Mycket intressant statistik.

Vem kom på att nationalsångerna skulle framföras av en kör?
En nationalsång ska ju vara så att man känner vibrationer och rysningar djupt in i kroppen. Vilken besvikelse att ställa sig överst på prispallen och få höra a cappella-skit i falsett. Man kan inte bli rörd av det. Det lät för hemskt. Nationalsånger är viktigt!

Sverige
3 guld, 1 silver, 2 brons, 2 fyror, 2 femmor, 2 sexor och 2 sjuor

Finland
1 guld, 2 silver, 1 fyra och 1 sjua

Norge
1 guld, 1 silver och 1 sjua

Danmark
1 brons och 1 femma

(Norge fick även två fjärdeplatser och en sjundeplats i gång, men det tycker jag är en ickesport så det hoppar jag över.)

6 kommentarer:

Jimmy sa...

Jag vet inte om jag förstod det rätt, av vad du skrev..men det låter faktiskt mer mäktigt, med instrumentala nationalsånger. tycker jag åtminstone.

Mia sa...

Jo det var exakt det jag skrev. OÄNDLIGT mer mäktigt, eftersom kören inte var mäktig alls.

Jimmy sa...

So very true..den där rysningseffekten...lyste med sin frånvaro, det märkte till och med jag..som inte direkt bryr mig så mycket om Friidrott annars...men kören hörde man..from time to time.

Mia sa...

Precis, den lyste verkligen med sin frånvaro:) Synd, och i Sverige gick det också.

Mia sa...

Precis, den lyste verkligen med sin frånvaro:) Synd, och i Sverige gick det också.

Jimmy sa...

Niin se vain on..:-)