söndag, augusti 10, 2008

Aktivt sittande

Jag har länge velat ha en Liviöjärvi-gungstol. Bättre sittmöbel finns inte. Just en Liviöjärvi. Perfekt ergonomi, tycker i alla fall jag. Länge har jag velat ha en sån. Mamma har sagt att jag kan ta deras, men den vill jag ju sitta på när jag är hemma i byn.

Man kan verkligen hitta vad som helst i ett soprum. Särskilt vid månadsskiften. Den här hittade jag vid juni-juli. En gungstol! I soprummet, bland andra slängda möbler. Och just en Liviöjärvi! Förstår ni känslan jag fick? Så klart tog jag hand om den. En tornedalsstol hem till en tornedaling.

Dagen därpå fick jag ännu en överraskning när jag såg att det stod någonting bak på rumpan på den. SK Gränsen, 1970, plus åtta par namn varav jag kände igen flera. SK Gränsen, sportklubben från Hedenäset.

Apropå Liviöjärvi, byn utanför Pajala. Kom ihåg att titta på "Jag och min mormor" klockan 22.00 i kväll på ettan. I kväll just från byn Liviöjärvi.


Tar man en fitnessboll, som i sig också är en bra sittmöbel, som fotstöd och gungar med den blir sittandet till och med ännu bättre. Bättre sittande finns inte!

2 kommentarer:

Maria Öystilä sa...

Japp, såg det på en gång. Formen, snirklarna osv... precis en sådan gungstol renoverade jag strax innan Albin föddes. Tänkte ha den till ammningsstol. Hoppade först till när jag såg din. Min hade nästan samma färg och samma möster på samma ställen :-)

Nu är stolen i gott förvar hos svärföräldrarna, håller med dig den är underbar.

Kram å tack för senast!!

Mia sa...

Hej, och kram och tack för senast du också:)

Jo stolen är verkligen en fin sak att ha. Jag kan tänka mig att den den passar bra just till amning. Skönt gung.