söndag, september 30, 2007

MSN off, Facebook on

Nej, jag kunde inte hålla mig längre. Nu är jag på Facebook.

Däremot kommer jag inte att synas på MSN särskilt ofta. Igen. Jag gav MSN en ny chans för ett tag sedan. Det missbrukades. Så nu håller jag mig borta därifrån, igen.

Nu måste jag prata allvar, för en gångs skull. En del av mina bekanta har fått för sig att jag är den allvetande skräphögen Matilda i Fragglarna. Hur har det gått till? Är jag så lik henne?

För det första, jag är inte allvetande. Det finns vissa saker som jag inte kan veta. Sånt som bara ni själva kan veta. Om ni gillar Earl Grey bättre än Lady Grey så väljer ni Earl Grey. Ni behöver inte gå omvägen via mig. Jag kan inte veta åt er. Vänd frågan till er själva i stället. Det är faktiskt så att ingen annan kan veta åt er. Man måste veta själv. OCH, det gör man, faktiskt. Är det klart? Lita på er själva. Jag vet att ni kan, och vet.

För det andra; jag är ingen skräphög. Åtminstone 95 %, säkert, av allt negativt ältande jag har fått höra, har inte varit något annat än hjärnspöken och nojor. Tänk positivt! Försök åtminstone. Jag vet att ni klarar det.

Så nu, när ni behöver råd gällande mer eller mindre svåra beslut, och den allvetande skräphögen inte längre är lika tillgänglig (jag har satt några fler gorger i vägen), behöver det inte innebära någon större skillnad ändå. För ni kan vara er egen allvetande skärphög. Ni kan få en lathund av mig. Undrar ni över något, har ni beslutsångest, grubblar ni över livets mening, eller har ni fastnat i en tankeloop? Fundera då på om någon av dessa punkter är svaret på frågan:


 1. Spelar det någon roll?
 2. Bryr sig någon?
 3. Bryr sig någon om 100 år?
 4. Det visar sig.
 5. Ta en kall dusch.
 6. Ta en het bastu.
 7. Tänk inte, gör bara.
 8. Tänk själv!
 9. Välj själv!
 10. Hört talas om egen vilja?
 11. Sov på saken!
 12. Kasta tärning om saken

5 kommentarer:

Peter sa...

hmm..kommer man inte så se dig på msn mer alltså:(.. fan va trist ju...vem ska jag snacka sport med nu då :(

Mia sa...

Jag ger väl den en chans om nån månad igen, kanske. Men jag är väl inte helt borta.

Peter sa...

vad e det för några som gör att du inte vill vara där då?.. inte jag väl?.. hoppas jag...

Mia sa...

Nej, ingen behöver känna sig träffad. Handlar inte bara om MSN, men den är enklast att klippa av. Det handlar om en allmän enformighet, eller vad jag ska kalla det. Allmän atmosfär. (av att jag blivit Fraggel-Matilda)

MSN är bra för att skicka snabba meddelanden, men att sitta där och prata? Nej, jag tycker att det finns trevligare umgängesformer än MSN :) Eller tycker du inte det?

Peter sa...

jo det tycker jag.. men du kommer ju inte å hälsar på så.. då får ju msn duga så länge:)..hehe