söndag, december 31, 2006

Julpyntad by

Julutsmyckningen i Övertorneå är något spartansk i år eftersom... ja ni vet varför. Förra året skrev jag (på lunar) att Övertorneå ser ut som en discokula i mörkret när man närmar sig söderifrån. Övertorneå ser definitivt inte ut som en discokula i år. Att jag utan problem kunde promenera hem från hotellet på juldagen, på natten när husen är släckta, berodde endast på att jag har gått på Övertorneås gator tusen gånger tidigare. Jag såg inte gatorna, men jag VISSTE var de låg.
Men det finns undantag. Det finns lite julpyntning.

En mast på toppen av Särkivaara, mitt i byn. Svårt att se på bilden, men den lyser. Den här ser jag rakt framför mig just nu. I brist på discokula såg den här faktiskt lite pampig ut när man närmade sig byn söderifrån.

Och så har Styrman (jul)skyltat. Bild på Haparandas kommunalråd Sven-Erik Bucht (S), och på Norrbottens landshövding Per-Ola Eriksson. Eriksson är centerpartist, men Styrman vill vara rolig och har skrivit ett "S" bakom Erikssons namn. "Gör som LKAB, Obol och Längmanska Klantfonden. Anlita våra proffessionella finansiella placeringsexperter!" Skämtar Styrman med felstavningen av "professionella" eller har han klantat sig?

"Fet, dryg och korkad - vem avses?" Göran Persson, Per-Ola Eriksson eller ett paket vispgrädde från Norrmejerier? Den som sa det han var det?

Och så till något vackert igen. Röda och gröna hjärtan framför idrottsplatsen och Tornedalium. Tornedalium som fostrat ett, för ett så litet ställe som Övertorneå, imponerande antal duktiga ishockeyspelare. Berget Isovaara i bakgrunden. (Där har jag gjort mycket.)

6 kommentarer:

faster Vega sa...

Hej igen Det var ju tur att Du kan vägen hem annars skulle du ha kunnat komma hem till mig .
Just nu väntar jag på tolvslaget det ringer in snart . Det smäller många smällareik kväll
Ett Gott Nytt År lilla Mia

Conny sa...

Denne Styrman..och staten tycks juridiskt hjälplös..en situation som inte kan fortgå..det måste ju finnas sätt att gripa in och styra upp tycker man..förhoppningsvis jobbar statliga jurister med problemet.

Tom sa...

Tjenare! Bara undrar om du är släkt med Linus Omark i småkronorna?

Mia sa...

Jorå:) Kusin. Hans pappa är min pappas lillebror, för att vara exakt.

Mia sa...

Snällt att jag hade fått komma till er:) Gott nytt år faster Vega! Och ni andra också:)

Mia sa...

Hoppas jag med Conny!