fredag, maj 12, 2006

Kära tidningen Ny Teknik

"Under våren visas en specialutställning om många pojkars favoritämne - spioner och spionteknik."
NyT om vad som händer på Armémuseet under våren.

"Alla pojkar vet att det går att cykla utan att hålla i styret. Hur kan man hålla balansen bara genom att luta cykeln?"
NyT i tidningens avdelning "teknikfrågan".

Jag kommer att hugga till snart. När jag har samlat tillräckligt mycket dumt material. Mest insändare från insnöade läsare av det manliga könet. Lika kul att läsa varje gång. Jag sparar varenda artikel!
Det jag citerade här ovan är alltså skrivet av tidningen själv. Tidningen är så pass korrekt att man får läsa mängder om hur viktigt det är att göra ingenjörsvärlden jämställd, och samtidigt gör de såna här flagranta klavertramp. Det är så tydligt att jag inte kan förstå hur det har kunnat komma i tryck.
Jag känner inte fler pojkar som intresserar sig för spioneri än flickor. Drar Ny Teknik alla över en och samma kam och kallar alla pojkar bara för enkelhetens skull? Ny Teknik, det finns ett ord som heter barn, om ni inte visste det. Det där om cykeln är ju bara roligt. Ungefär, wow vad långt pojkarna har hunnit i sina aha-upplevelseutvecklingar.
När jag vann en tipstävling i Ny Teknik anlände vinsten till mig adresserat till en Mikael. Det är så typiskt.

Övertorneå är omnämnt i veckans Ny Teknik med anledning av tidningen Affärsvärldens sammanställning av tillväxten för arbetsmarknadsregioner i Sverige. Övertorneå har den tredje högsta tillväxten av alla 72 regioner. Övertorneå intog plats sju förra året. Övertorneås höga position kan möjligen bero på ett förbättrat företagsklimat "anar" Affärsvärlden.

8 kommentarer:

Sofia sa...

Hej och tack för din trevliga kommentar! Tycker det är hemskt trevligt att läsa din blogg också, kikar in varje dag! :)Skönt med nån annan som förstår hur bäst Övertorneå är...

Mia sa...

Det tycker jag också är skönt. Övertorneå är bäst i världen!

Jimmy sa...

En observant...observation..:-)
..alltså angående citatet där.

Antagligen så är det nånting som jag inte hade tänkt på...om jag hade läst citatet..förrän nån hade påpekat det för mig.

...eller tja..vem vet.

Jimmy sa...

..oj, jag försökte vara lite vitsig där i början..sådär torrt nördigt vitsig..kanske nån skulle tycka, jomen det bjuder jag på förresten!..:-)

Det är fredag idag.
Jo förresten..jag tror att det här med manligt och kvinnligt, vi män tänker no inte så långt alla gånger...vi liksom tänker oss inte in i...hur en situation kan uppfattas..annat än på ett manligt sätt...av män/pojkar.

Jag tror det kan ha med uppfostran och göra...sen gammalt..

Ähh..jag vet inte va jag nu svamlar här.

Mia sa...

Man märker när man blir bortglömd kan jag säga:) Blir man inte bortglömd tänker man inte på det direkt. Men i och för sig så kan jag ju börja kalla mig man. Inte svårare är så. Det är ju bara en definitionsfråga.
Jag tyckte det var en vitsig vits du hade:)

Jimmy sa...

Nå jo..det gör man no säkerligen.
Well thanks..:-)

Anonym sa...

Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
»

Anonym sa...

Interesting website with a lot of resources and detailed explanations.
»