måndag, oktober 26, 2009

Mannen från S:t Petersburg

Den här är utgiven 1982, och från mammas bokhylla.
Det är juni 1914. Första världskriget är på väg att bryta ut. England har bråttom att hitta allierade och vänder sig till Ryssland. En ung rysk amiral kommer till England för att förhandla. Men hack i häl har han en mördare som ska se till att det inte blir några överenskommelser mellan Ryssland och England. Spännande värre!
Politik, engelsk societet, rysk aristokrati och en ung radikal flickas uppvaknande med suffragettrörelsen.

"I Sibirien hade han fått lära sig den yttersta sanningen om förtryck: att det fungerar genom att vända dess offer mot varandra i stället för mot förtryckarna."

Ibland är jag stolt över Sverige

Som när 70 %, en klar majoritet!, av ledamöterna i kyrkomötet röstade ja till att även homosexuella ska kunna ingå äktenskap. Som första stora kyrka! Sverige är ett föregångsland när det gäller såna här goda saker. Fler kyrkor lär följa Sveriges exempel. Människors likaberättigande ska ju gälla.

Någon som vet hur sverigedemokraterna röstade?

onsdag, oktober 21, 2009

Dumheter i klass med Mrs. Duck

Jag har lyssnat på sverigedemokraterna. Det är så eländigt att man knappt tror det är sant. Nog trodde jag att SD var partiet för de mindre begåvade, men det visar sig vara ännu mer efterblivet än jag trodde.

Nivån på deras diskussioner är otroligt låg. På agendan finns nationalsången, aborter och dödsstraff. Energifrågan berörs, men avslutas innan den ens kommit igång. Deras kunskapsnivåer räcker helt enkelt inte till. "Vindkraften förstör vår natur med en massa torn" hinner någon i alla fall få sagt.

Deras språk är inte heller utvecklat. De vill att kvinnor (svenska) ska skaffa fler barn, men inte "abnormt" många barn. (Hur många barn är abnormt många?) Någon för fram ett förslag om "barnpeng" för att få kvinnor att föda mer. Någon annan kommer med invändningen om att förslaget kan slå fel, det kan ju även gynna invandrarkvinnor, de med abnormt många barn, eller familjer från mellanöstern.

"Vi föder för få barn för att upprätthålla vårt folk"
"Under 2,1 barn per kvinna innebär vår förgörelse"

Att jordens befolkning växer och växer har de totalt missat.

"Det är slappheten i samhället som gjort att det är så lätt att göra abort."
Självklart är det en medelålders karl som tycker att det är för lätt att göra abort.
"Alla former av abort är oacceptabla." "Abort är mord."

Sedan börjar de debattera dödsstraff. Efter långa diskussioner tar de beslutet att de INTE vill ha dödsstraff med i partiprogrammet. Flera i församlingen reser sig upp och hyllar beslutet. Övriga Sverige gjorde det för 100 år sedan.

Det är som om ett gäng barn klätt ut sig i slips och kavaj och leker vuxna. Det är bara det att de faktiskt ÄR vuxna. Ett gäng fullvuxna män (kvinnor syns inte till) som beter sig som småpojkar med mindervärdeskomplex. Och det finns människor röstar på deras parti!?

Jag fattar ingenting.

tisdag, oktober 20, 2009

Hört från sverigedemokraternas sandlåda

Jag råkade gå förbi teven och stannande upp när jag hörde en person presentera sig som "äkta tornedaling". Han stod i en talarstol. Sen började den äkta tornedalingen prata, i, vad det verkar, typisk sverigedemokratisk anda; svenskheten är överlägsen och allt annat ska förnedras.

"För 50 år sen talade 50 % av tornedalingarna meänkieli" (Vilken undersökning har han läst?) "I dag talar vi svenska." "Endast när vi blir fulla efter älgjakten talar vi meänkieli."

Hela församlingen bryter ut i skratt och applåderar.

Det är alltså inte bara intelligens sverigedemokraterna saknar, humor har de inte heller.

lördag, oktober 10, 2009

"Där är det andra saker som gäller"

Eftersom Sven Wollter tidigare i kväll var gäst i Här är ditt liv, och eftersom jag har sagt att den här bloggen bland annat ska handla om Övertorneå, måste jag visa ett klipp ur en intervju med honom i Metro för två och ett halvt år sedan.

Metro - Känslans exploatör


Det var väl bra sagt? :)

måndag, oktober 05, 2009

Till alla tedrickare, angående telomererna

Nobelpriset i medicin/fysiologi gick precis till tre amerikanska forskare som upptäkt hur kromosomerna skyddas av telomerer.



Urklippet från Ny Teknik.

lördag, oktober 03, 2009

64 % tröga konservatister?



Eller? Ge mig en anledning till varför man inte ska få heta vad man vill i förnamn!

Är det någon konstlad trygghet hos alla andra man måste ta hänsyn till?

Tids nog kommer vi ändå att tycka att det är självklart att man får heta vad man vill i förnamn. Precis som det har varit med många andra "nymodigheter".

Varenda människa på den här planeten är ju i själva verket unik. Ändå ska det bändas och böjas med kall stålbalk och buntas ihop till antingen manligt eller kvinnligt, i stället för att låta varje människa forma sig själv.